Työmaakuulumisia: Saariston pääkaupungissa

Kevään poikkeuksellisessa ja monivaikutteisessa kriisitilanteessa rakennusala on yksi niistä vähälukuisista aloista, joilla arki näyttää ainakin toistaiseksi yllättävän tavanomaiselta tiukentuneita hygieniakäytäntöjä lukuun ottamatta. Projektilistallamme ei ole yhtään seisahtunutta tai toistaiseksi edes hidastunutta hanketta.  Korona-pandemialle tyypilliseksi osoittautuneiden nopeiden muutosten kannalta varpaillaan on kuitenkin oltava.

Tilanteen pakottaessa meidät elämään hetkessä on kuitenkin myös sallittua sekä terveyttä edistävää kääntää katseet varovaisesti myös tulevaan – ja tuleviin veneilykausiin Suomen upeissa vesistöpuitteissa. Saariston pääkaupungiksikin kutsulla Paraisilla on parhaillaan meneillään alkukesällä valmistuva, kaksiosainen työmaahanke, jossa tierakenteiden puolesta rakennetaan Vapparintien liikekorttelien katu, pysäköintialue sekä uusi Saaristotien liittymä saarekkeineen ja tien levityksineen. Vesistörakentamisen puolella puolestaan rakennetaan teräsputkipaaluille perustettava rantalaituri, ylikulkusilta sekä kevyenliikenteen silta kunnallisteknisine töineen ja piha-alueen rakentamisen vihertöineen.

Pienvenesataman rakentaminen on edennyt teräsputkipaaluille perustetuista laiturirakenteista veneilijöiden käyttöön tulevaa jakelupistettä varten parhaillaan asennettaviin polttoainesäiliöihin. Rantaan maan alle sijoitetuista säiliöistä vedetään tarvittavat suojaputket kunnallistekniikkaa ja polttoaineenjakelua varten 200 metrin päähän rakennettavaan kylmäasemaan. Projektinjohtokonseptilla toimivan yrityksemme sivu-urakoitsijana hankkeen tässä vaiheessa toimii pitkän linjan ammattilainen U-Cont Oy.

Tulevaksi kaudeksi käyttöön otettava pienvenesatama palveluineen on oiva lisä Paraisten Portin täyden palvelun vierasvenesatamalle täydentämään alueen tarjontaa, lisäämään paikallista mukavuutta sekä osaltaan tukemaan pienveneharrastuksen kehittymistä alueella. Tämä tuleekin tarpeeseen Paraisten ollessa Kaskisten ohella Suomen ainoa kokonaan veden ympäröimä kaupunki. Kaupungin meripinta-ala on Suomen kunnista suurin, 4 654, 88 neliökilometriä.

Jaa artikkeli: