Ratasillansiirto Hyrynsalmella

Aika: 19.6.
Paikka: Hyrynsalmi
Paljonko nousee: Miljoona kiloa

Väylälle urakoimamme Kontiomäki-Pesiökylä-urakka on edennyt raskaaseen vaiheeseen. Kahden viikon kuluttua nousee Hyrynsalmella ilmaan melko tarkalleen tuhat tonnia tavaraa, kun Kajaani–Hyrynsalmentien alikulkusillan tilalle rakennettu uusi Hyrynsalmen alikulku- ja ratasilta tunkataan ylös ja siirretään paikoilleen. Uusi ratasilta on rakennettu paikan päällä 30 metrin päässä lopullisesta sijoituspaikastaan ja odottaa tällä hetkellä siirtoaan. Peukkua ylös linkkaripostauksellemme – kuka haluaa nähdä klipin siirtovaiheesta?

sillanrakentaminen-ratasilta-hyrynsalmi

Urakka on paitsi harvinainen toteutustavaltaan, myös hyvä esimerkki suunnitelmien muuttamisesta olosuhteiden muuttuessa. Vanha alikulkusilta piti nimittäin purkaa ennen aikojaan ulkopuolisen ajoneuvon vaurioitettua sitä törmäyksellä kesken urakoinnin. Ei muuta kuin juna- ja ajoneuvoliikenne seis ja kiertoreitille, sekä vanha silta purkuun pikapäätöksellä. Tässä tapauksessa uusi ratasilta oli onneksi jo sivussa odottelemassa. Tällaisissa tilanteissa kiertoreitille joutuu myös rakentajan työaika ja vapaa-ajan suunnitelmat poikkeustilanteen niin vaatiessa.

Kontiomäki–Pesiökylä-radan perusparannus -hankkeessa peruskorjataan rataa yhteensä noin 70 km osuudelta. Radan kautta kulkee useita raakapuukuljetuksia päivittäin ja se on tärkeä osa elinkeinoelämän liikennejärjestelmää.

#hyrynsalmi #siirtosilta #ratasilta #sillanrakennus #rakennetaanyhdessä

Tutustu tarkemmin siltaosaamiseemme>>

Jaa artikkeli: