Nimitykset: Tero Kuronen työmaapäälliköksi Oteranille

Rakennusinsinööri (AMK) Tero Kuronen on aloittanut maaliskuussa työmaapäällikkönä Itä-Suomen toimistollamme. Terolle on ehtinyt kertyä infrakokemusta jo pitkälti sekä silta- että maapuolen hankkeista. Kuukauden päivät Oteranin oransseissa ovat kuluneet hyvissä tunnelmissa Savilahdessa, jossa on meneillään Savilahden alueen rakentamisen massiivinen, monivaiheinen hanke.

Katsaus Savilahteen

Vuonna 2017 alkanut Savilahden alueen rakentaminen on Kuopion seudun merkittävin aluekehitysprojekti: Savilahdesta kehitetään Kuopion keskustaan kytkeytyvä, noin 35 000 asukkaan, työntekijän ja opiskelijan viihtyisä ja moderni mutta luonnonläheinen keskittymä. Projekti tulee laajentamaan ja kehittämään merkittävästi kuopiolaisten elinympäristöä, sekä vetovoimaistamaan ja kilpailukykyistämään aluetta. Alueen asukasmäärän odotetaan kasvavan vaatimattomasta 30:sta jopa kahdeksaan tuhanteen reilun kymmenen vuoden rakennusajan aikana ja välittömänä seurauksena. Alueen rakentaminen jatkuu osissa aina vuoteen 2030 asti.

Olemme urakoineet tähän mennessä projektin vaiheen 2, ”Hehkun sydän” (~10 M€) ja nyt meneillään olevan vaiheen 3, ”Voltti” (~3 M€).

savilahti-rakentaminen-kuopio

Savilahti-hankkeen kokonaissuunnittelualueen rajaus ja keskeiset elementit. Kuva: Kuopion kaupunki

Jaa artikkeli: