Porkkala Kallbådan majakka

Betoni Komppania O.Y. sen vuonna 1920 rakensi, Oteran Oy vuonna 2022 peruskorjasi.

Kattavan peruskorjauksen alla olevan Kallbådanin majakan kunnostus Porkkalanselällä on edennyt sujuvasti. Yhteistyö tällä matalalla kallioluodolla pelaa silminnähden mukavasti meidän, pääurakoitsijan, aliurakoitsija Kokkoma Oy:n sekä saaren isännän, aktiivisesti urakointiin osallistuvan Veikka Gustafssonin ja tilaaja Väyläviraston kesken. Merirakentamiselle ominaiseen tyyliin sääriski on aina läsnä, ja ohjaa tässäkin urakassa toimintaa rajoituksillaan. Merirakentajalle tämä on kuitenkin arkipäivää.

Työt sujuvat komeissa puitteissa Porkkalanselällä yhdeksän km mantereesta. Kallioille lepäilemään hakeutuvat hylkeet, rauhallisesti ohilipuvat risteilyalukset sekä luotoa asuttava joutsenpariskunta luovat kesän kauneimman urakan puitteet. Kallbådanilla ovat yhtä historia ja nykyhetki, luonto ja ihminen.

Porkkala Kallbådan on järjestyksessä kolmas majakkaurakkamme. Löytyykö majakan korjausrakentamiselle omaa luottoreseptiään, projektinjohtaja Timo Luukkonen? ”Ei löydy. Majakoiden kanssa tulee aina jotain erikoista ja niiden työstäminen pitää miettiä kohdekohtaisesti.”   

Kallbådanin urakasta ilmestyy pian artikkeli Rakennustaito-lehdessä.

 

Jaa artikkeli: