Työmaakuulumisia:
Naantalinsalmen sillalla

Yötyöt Naantalinsalmen sillalla sujuvat komeissa puitteissa. Liikenteen sujuvuuden tähden yö on otollista aikaa siltatyömaalla. Maantie- ja kevytliikennöity Naantalinsalmen silta sekä sen viereinen kevyen liikenteen Ukko-Pekan silta ylittävät mantereen ja Luonnonmaan saaren välisen salmen Raumakarin jakaessa sillat kahteen osaan. Oman ripauksensa liikennöintiin tuo sillan alla komeasti lipuva höyrylaiva s/s Ukko-Pekka, joka tuo mieleen alkuperäisen sillan rakentamisen aikakauden.

Ukko-Pekan ja Naantalinsalmen sillat on rakennettu v. 1937 ja niiden kunto on huono. Silloista uusitaan pintarakenteet, liikuntasaumat, laakerit ja kuivatuslaitteet. Betonirakenteiden vauriot korjataan pääasiassa ruiskubetonoimalla ja halkeamat injektoidaan. Sillan kaiteet maalataan uudelleen.

Naantalinsalmen maantiesillat puolestaan ovat valmistuneet vuonna 1985 tuoden niiden pintarakenteet  peruskorjausikään. Korjaustöiden yhteydessä uusitaan siltojen pintarakenteet ja kuivatuslaitteet sekä korjataan betonirakenteiden ja kaiteiden vauriot.

Sekä kevyen liikenteen siltojen että maantiesiltojen korjausurakan kustannusarvio on noin 2,3 M€. Työn on tilannut Varsinais-Suomen ELY-keskus.

Jaa artikkeli: