Urakkavoitto: JKL lentoaseman lentoliikennealueiden peruskorjaus 2020

Istukaa paikoillanne ja kiinnittäkää turvavyönne – keväällä 2020 laajennamme jälleen osaamistamme Jyväskylän lentoaseman lentoliikennealueiden tullessa peruskorjausikään.

Lentoasema palvelee kattavasti Jyväskylää, Keski-Suomen aluekeskusta ja vilkasta yliopistokaupunkia. Jyväskylän lentoasemalla on pitkä historia sotilaslentokenttänä ja nykyäänkin läheisellä Tikkakoskella sijaitsevan Ilmasotakoulun koulutuslennot muodostavat merkittävän osan lentoaseman liikenteestä.

Syksyksi valmistuvassa urakassa parannetaan lentohenkilö- sekä moninaisen asiakaskunnan käyttökokemusta ja -turvallisuutta laajentamalla kiitotien päiden turva-alueita, korjaamalla kiito- ja suoja-alueiden välistä pinnantasausta, saneeraamalla sadevesiviemäreitä sekä rakentamalla hulevesiviemäreitä ja uusia huoltoteitä. Lisäksi isona osana työtä rakennetaan uusia kaapelinsuojaputkireittejä kaivoineen ja kaapeleineen komealta 11 kilometrin matkalta, sekä uusitaan kiito- ja rullausteiden reunavalokaivoja kaikkiaan 110 kappaletta. Komeuden kruunaa suojaviheralueiden rakentaminen.

2,6 miljoonan euron urakka on Finavian tilaama.

Jaa artikkeli: