Hyvinvoinnin asialla
– 10 000 askelta päivässä

Reilu kolmasosa viikottaisesta hereilläoloajastamme kuluu töissä. Samalla arkiliikunnan tärkeyttä terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitäjänä ja edistäjänä ei voi tarpeeksi korostaa. Arkiliikunnan tehokkuus perustuu paitsi siihen, että se vaikuttaa pitkin päivää, myös siihen kuinka lukuisista pienistä annoksista tulee yhteensä paljon. Jos päivän jokaisena tuntina kävelee 3 minuuttia, energiaa kuluu viikossa enemmän kuin kahdessa tunnin mittaisessa hikisessä liikuntaharrastuksessa. Jokaisen kannattaakin kiinnittää huomiota arkiliikuntaan, myös niiden, joilla on liikuntaharrastus.

Tutkimusten perusteella 10 000 askelta päivässä on määrä, joka tekee henkilöstä liikunnallisesti aktiivisen. Riittävä päivittäinen askelmäärä ylläpitää terveyttä ja hyvinvointia sekä auttaa jaksamaan arjessa. Oman arkiliikunnan määrää on vaikea arvioida. Näkyväksi sen saa helposti askelmittarilla, joka mittaa askelten määrää.

Me Oteranilla kannustamme itseämme ja toisiamme jo kolmatta vuotta liikkumaan tarpeeksi arjessa Kymppitonni päivässä -kampanjalla. Vuonna 2017 kampanjan lanseerauksen yhteydessä henkilöstön keskuudessa otettiin ilolla vastaan myös joululahjaksi saadut askelmittarit. Hyvinvointialoitteen hengessä työntekijät, joiden päivittäinen aktiivisuus vastaa 10 000 askelta vähintään neljästi kuussa, osallistuvat kuukausittaiseen arvontaan. Arvonnassa oma virallinen valvojamme arpoo onnekkaan lahjakortin voittajan.

Muistetaan pitää yhdessä huolta itsestämme!

Jaa artikkeli: