Ympäristötietoista
työsuhdeautopolitiikkaa

Työmaahenkilökunnan arkeen kuuluvat vaihtelevat ja etäiset työmaiden sijainnit, sekä niiden myötä kertyvät ajokilometrit. Ympäristönäkökohtia ajatellen on yrityksen työsuhdeautopolitiikkaa tarkennettu. Työnantajana kannustamme työntekijöitämme tekemään ekologisia autovalintoja kompensoimalla autoetuuden verotusarvoa portaittain auton hiilidioksidipäästömittauksista (WLTP) riippuen. Hiilidioksidipäästöt ovat ilmastonmuutoksen pahenemisen kannalta merkittävimpiä päästöjä.

Tilastojen valossa vähäpäästöiseksi kulkuneuvoksi voidaan yhtä lailla kutsua tietyt päästörajat täyttäviä polttomoottoriautoja kuin esimerkiksi täyssähköautoja. Bensiini- ja dieselautoilla (ml. ladattavat hybridit) se tarkoittaa enintään sadan gramman hiilidioksidipäästöjä per kilometri. Kaasu- ja etanoliautoissa raja on 150 grammaa per kilometri, kun taas kaikki täyssähköautot ovat automaattisesti vähäpäästöisiä.

Autoverotuksen ohjailutavoitteella ja lisääntyneellä ympäristötietoisuudella on luonnollisesti ollut positiivinen vaikutus markkinoiden tarjontaan. Trafin tilastojen mukaan Suomessa myydään kymmeniä diesel- ja bensa-autoja, jotka pääsevät vähäpäästöisten autojen luokkaan. Autoa hankittaessa onkin tarpeen huomioida ajoneuvon koko elinkaari ja todellinen verokannuste. Työnantajana haluamme olla mukana edistämässä tätä.

Nykyaikaisiin tarpeisiin vastaavan autopolitiikan myötä vähäpäästöinen auto ei ole pelkästään eettinen valinta, vaan se kannattaa myös taloudellisesti.

Jaa artikkeli: