Särkänsalmen siltatyömaalla: uuden putkisillan asennus

Poikkeusliikennejärjestelyt jos mitkä ovat ohittamaton lupaus työstettävän alueen asukkaille alueen infran kohentamisesta. Työmaaliitännäiset liikennejärjestelyt pakottavat meitä muuttamaan suunnitelmiamme tänään, jotta voimme valita laajemmista liikkumismahdollisuuksista huomenna. Ne ovat merkki paremmasta tulevaisuudesta.

Menneenä viikonloppuna tämän lupauksen ovat saaneet kohdata Turun saariston asukkaat Särkänsalmen sillan viikonloppusulun myötä. Pyrimme urakoitsijana aina suunnittelemaan liikennekatkot ja -muutokset yhteistyössä tilaajan kanssa mahdollisimman pienen liikennehaitan periaatteella. Tällöin otetaan huomioon mm. ruuhkaherkät liikennöintiajat suunniteltaessa erityishuomioita vaativia työvaiheita.

Kurkataanpa tarkemmin, mitä teimme sillan käyttökatkon aikana ja miksi.

Tie poikki. Särkän virtausaukon vanha putkisilta korvattiin uudella menneenä viikonloppuna.

Mt 189 Särkänsalmen sillan jkp-tie välillä Porhonakallio – Mt 1930, Naantali

Kokonaisuudessaan sillalle ja siltapenkereelle toteutetaan kesän aikana 1,5 km matkalle kevyen liikenteen väylä Naantalin kaupungin ja Ely-keskuksen yhteishankkeena. Tämä kevari tulee edistämään ja turvaamaan jalankulku- ja pyöräilymahdollisuuksia Luonnonmaalta saariston suuntaan. Särkänsalmen silta yhdistää toisiinsa Luonnonmaan ja Särkän saaren, josta kulkee pengertie Rymättylän ja Merimaskun pääsaareen Otavaan.

Urakan alla oleva tiealue on osa suosittua Saariston rengasreittiä. Hankkeen myötä muodostuu yhtenäinen kevyen liikenteen väylä aina Naantalin keskustasta Merimaskun kirkonkylään saakka: yhteensä yli 11 kilometriä helppokulkuista ja turvallista kevyen liikenteen väylää. Luonnonmaan alueen jalankulku- ja pyöräilymahdollisuuksia on parannettu systemaattisesti useissa Naantalin kaupungin tilaamissa rakennushankkeissa viime vuosina.

Nyt viikonloppuna uusittiin keskellä Särkän ja Otavan saarien välistä pengertietä sijaitseva Särkän virtausaukon putkisilta. Viikonlopun kinkereissä vanha putki sai kyytiä ja uuden asennus meni oppikirjatapaan suunnitelmien mukaan – kuinkas muuten. Tie saatiin auki kokonaista 13 tuntia ennen suunniteltua maanantaiaamu kello kuutta. Työntäyteinen ja tiukka, mutta menestyksekäs – näissä tunnelmissa meni rakentajan viikonloppu Särkänsalmella.

Urakka valmistuu vuoden lopulla.

”Alemmas, alemmas”. Uuden putkisillan asennus sujui suunnitellusti ja liikenne pääsi jatkamaan reitillä odotettua aikaisemmin.

Jaa artikkeli: